Meteen naar de inhoud

Verslag vanuit Krakow, Polen, 9 april 2022

Bedankt voor jullie voortdurende gebeden en financiĆ«le steun šŸ™. Ga alsjeblieft door, vooral zodat we niet overweldigd en verlamd worden door de omvang van de behoefte, maar liever doorgaan met het kleine beetje dat we kunnen doen. Door jullie gulle giften hebben we steun kunnen bieden in OekraĆÆne, aan de grens, en ook aan de vluchtelingen in Krakow. Hier zijn een paar voorbeelden van hoe we hebben kunnen helpen:

Vluchtelingencentrum Krakow

In Krakau hebben we een vluchtelingencentrum opgezet dat plaats biedt aan 35 personen, inclusief meubels, keukengerei en huishoudelijke apparaten. We voorzien de vluchtelingen daar van voedsel, kopen schooltassen voor de kinderen en betalen het schoolgeld voor peuters en kleuters.

Lesmateriaal en pamfletten

We vertalen en drukken lesmateriaal in het OekraĆÆens. Ook drukken we pamfletten om vluchtelingen te waarschuwen tegen mensenhandel en verspreiden die aan de grens.

Kevlar vesten

We hebben kogelvrije kevlar vesten aangeschaft voor vrienden uit onze kerk die in het leger dienen in de frontlinie.

Transitcentra in Oekraine

We ondersteunen vier transitcentra in OekraĆÆne financieel zodat zij kunnen zorgen voor voedsel, medicijnen, accommodatie, autoverhuur en brandstof.

Noodhulp op het station

We leveren voedsel, hygiƫneproducten en medicijnen op het transitpunt van het centraal station in Krakau.

Vluchtelingen onderweg

We helpen vluchtelingen in nood die via Krakau komen met schoenen, kleding en soms geld. We zorgen voor accomodatie, eten, covid-tests en andere zaken om mensen te helpen door Polen te reizen.

Door de vele giften hebben we impact in Oekraine, aan de grens en in Krakow. We hadden dit niet kunnen doen zonder de wereldwijde financiƫle steun van de NCMI-familie

Kirsten Kukulski