Meteen naar de inhoud
Home » Opvang in de regio

Opvang in de regio

Met alive ondersteunen we een lokale kerk in Krakow, Polen. Sinds kort hebben ze een eigen appartementencomplex waar ze vluchtelingen opvangen. Ook ondersteunen ze mensen die vluchtelingen evacueren uit Oekraïne. Wil je ook meedoen? Gebruik de knop om te doneren.
Lees hieronder het verslag van onze Poolse vrienden Wojtek en Kirsten.

Opvang in de regio (Krakow, Polen)

Verslag vanuit Krakow, Polen, 29 april 2022

“We hebben heel goed nieuws! We hebben vanmorgen een huis bekeken dat we graag willen huren als opvang voor vluchtelingen. En het is perfect! Het wordt momenteel volledig gerenoveerd. Het is een huis dat wordt verbouwd tot 4 studio’s en 2 appartementen met twee slaapkamers. Het is vrij dicht bij het stadscentrum, ongeveer 30 minuten lopen. We zouden daar 20 tot 25 vrouwen en kinderen moeten kunnen huisvesten 🙂 De huur is € 2800 per maand voor het hele perceel. We dekken de gedeeltelijke kosten van de huur, de nutsvoorzieningen en het voedsel. De verhuurder wil een contract van 6 maanden, wat goed voor ons is, en hij vindt het goed als we er zoveel mensen laten slapen en in de bedden/stapelbedden te plaatsen waarvan wij denken dat die het beste passen.”

Kirsten Kukulski, Krakow, Polen

Dit zijn Julie en Travis. Travis leidt een NGO in Krakau genaamd Serve the City, en hij levert de vrijwilligers die helpen.
Julie regelt dingen, zorgt dat mensen eten krijgen en houdt ook de lijst bij van wie er onderdak nodig heeft. Julie kent mensen uit Mariupol die binnenkort naar Krakau gaan, die wij kunnen opvangen 🙂

Evacuatie uit de Donbass regio

“We ondersteunen ook een paar geweldige Oekraïense jongens: Dmytro, Anton, zijn broer en een paar anderen die mensen uit de Donbass regio evacueren.
Dmytro: Hallo vrienden van New Covenant Church en anderen! Op onze laatste reis hebben we 508 mensen geëvacueerd, onder wie 110 kinderen. Bedankt voor jullie hulp bij het kopen van brandstof. We reden met 6 grote bussen en 10 busjes die 44 ton humanitaire hulp vervoerden naar gevaarlijke plaatsen in Oost-Oekraïne en veel mensen meenamen. Bid alsjeblieft voor ons, deze zaterdag gaan we nog een keer naar Oost-Oekraïne om humanitaire hulp te brengen en mensen uit Mariupol op te nemen.
Dank u God voor uw genade en hulp”

Wojtek Kukulski, Krakow, Polen

Bid alsjeblieft voor ons, deze zaterdag gaan we nog een keer naar Oost-Oekraïne om humanitaire hulp te brengen en mensen uit Mariupol op te nemen.

Dank u God voor uw genade en hulp

Dmytro, Donbass regio, Oekraïne