Meteen naar de inhoud
Home » Opvang in de regio – Oekraïense vluchtelingen in Polen

Opvang in de regio – Oekraïense vluchtelingen in Polen

Opvang in de regio

De meerderheid van de Nederlanders wil graag dat vluchtelingen worden opgevangen in de eigen regio, zo kopten de Telegraaf en RTL-nieuws gisteren. Vaak willen de vluchtelingen zelf ook het liefst in de regio ondergebracht worden. In Polen is er echter geen centraal gestuurde opvang en zijn er ook nauwelijks financiële middelen vanuit de overheid beschikbaar gesteld voor vluchtelingen, wat opvang in de regio bemoeilijkt. Daarom ondersteunen we met alive een kerk in Krakow, Polen, die veel vluchtelingen opvangt. Onlangs hebben ze extra appartementen ingericht, zodat ze nog meer gezinnen kunnen huisvesten. Samen helpen we de vluchtelingen aan een veilig onderkomen. Help je ook mee?

Ze zijn zo blij en dankbaar. De meesten bleven maar herhalen dat ze geen woorden hebben en hier en daar werd een traan van blijdschap gelaten.

Allemaal bedankt dat jullie dit hebben mogelijk gemaakt.

Kirsten Kukulski, Krakow, Polen

Nieuwe appartementen klaar

Verslag vanuit Krakow, Polen, 10 juni 2022

“Het tweede onderkomen voor vluchtelingen is vandaag geopend!!!! De renovatie is afgerond. Er zijn vier een-persoonsappartementen en twee twee-persoonsflats. Vier gezinnen hebben vandaag hun intrek genomen en de andere twee komen dit weekend. Hierboven zie je wat foto’s van net voordat de nieuwe bewoners aankwamen.”

Kirsten Kukulski, Krakow, Polen

Wojtek en Kirsten Kukulski leiden een kerk in Krakow, Polen. Sinds de vluchtelingenstroom uit Oekraïne Polen overspoelde, hebben ze samen met hun kerk alles op alles gezet om een veilige plek te bieden aan de moeders en kinderen die hun land binnenkwamen. Met de hulp van meerdere kerken uit het NCMI netwerk hebben ze al veel vluchtelingen aan een veilig onderkomen kunnen helpen. Naast het feit dat ze vluchtelingen in de regio opvangen, bieden ze ook hulp aan lokale kerken in Oekraïne zelf.

Wojtek en Kirsten Kukulski - New Covenant Krakow - jezuskrakow.pl